TiliaNatura

Maartje Lindhout in tuin

Maartje Lindhout

Mijn naam is Maartje Lindhout Ik ben orthomoleculair therapeut en leefstijl coach bij TiliaNatura in Tilburg, en verwelkom je graag in mijn praktijk! Het is mijn passie om jou vanuit ervaringsdeskundigheid en kennis op weg te helpen zodat jij weer fit en energiek kan worden!

Van jongs af aan was ik op zoek naar wat ik nodig had voor mijn gezondheid: Ik was als kind al zeer gevoelig voor toxische stoffen die ik soms op feestjes te eten kreeg, zoals suiker, kleurstof en conserveermiddel. Ik werd hier zo ziek van dat ik al heel vroeg in de gaten kreeg dat ik dit echt niet moest eten. Verder groeide ik op met vegetarisch eten, en een grote moestuin. Hoewel mij verteld werd dat ik gezond te eten kreeg, had ik lange tijd ondergewicht, een moeizame spijsvertering en weinig energie. Ik had chronische stress, kon geen grenzen aangeven, en putte mezelf voortdurend uit. Ik wist niet goed wat ik echt nodig had, en hoe ik de juiste hulp kon krijgen. Ik bezocht een diëtist en een antroposofische arts om aan te komen en meer energie te krijgen, maar ook dat bracht me niet wat ik zocht.

Tijdens een zeer stressvolle periode tien jaar geleden, ontdekte ik dat ik met voeding en suppletie makkelijker herstelde. Hierdoor raakte ik erg geinteresseerd in het verband tussen voeding en weerbaarheid tegen stress. Ik ging vaker en met meer plezier koken, en stapte steeds meer over op biologische en onbewerkte voeding. Ook volgde ik opleidingen in persoonlijke ontwikkeling, zoals NLP. Hierdoor leerde ik allerlei beperkende overtuigingen herkennen en aanpakken. Eind 2020 nam ik ontslag bij een grote organisatie en begon voor mezelf te werken.

Het is mijn missie om mensen weer in contact te brengen met de wijsheid van hun lichaam, zodat ze weer leren wat ze echt nodig hebben om gezond te zijn.

Mijn visie op leefstijlcoaching:
- Eerlijk over mezelf, naar mezelf en de ander. Dit verwacht ik ook van mijn klanten. Ik werk graag met mensen die gemotiveerd zijn om hun levensstijl te veranderen, die hun verantwoordelijkheid nemen.
- Ik onderzoek met jou wat je gezondheidsdoelen zijn, en waar je je motivatie vandaan haalt om die te bereiken. Wat wordt er weer mogelijk als jij gezond bent? Wie ben jij als je gezond bent? Als jij jezelf die vragen durft te stellen, is er een grote kans dat je de motivatie vindt om je doelen te bereiken.
- Gedragsverandering kost energie, waar je een gezonde leefstijl voor nodig hebt. Gezonde leefstijl vraagt om een gedragsverandering. Dit is een kip ei verhaal, waar je misschien zelf niet uit komt! Omdat ik zelf drastische gedragsveranderingen heb doorgevoerd, toen ik merkte dat van alles in mijn leven niet meer klopte, kan ik je hier vanuit eigen ervaring mee helpen!

Ik woon in een knus jaren 30 huisje in het centrum van Tilburg. Hier is ook mijn praktijk gevestigd. Op dit moment begeef ik me op een nieuw avontuur, en leg ik samen met mijn partner een permacultuur moestuin aan.

Opleidingen:

SoloPartners logo CAT logo GAT logo

Gennepstraat 7
5043LE Tilburg
tel: +31 6 14102448
e-mail: info@tilianatura.nl
kvk: 81717199