TiliaNatura

Maartje Lindhout in tuin

Maartje Lindhout

Van jongs af aan was ik op zoek naar wat ik nodig had voor mijn gezondheid: Ik was als kind al zeer gevoelig voor toxische stoffen die ik soms op feestjes te eten kreeg, zoals suiker, kleurstof en conserveermiddel. Ik werd hier zo ziek van dat ik al heel vroeg in de gaten kreeg dat ik dit echt niet moest eten. Verder groeide ik op met vegetarisch eten, en een grote moestuin. Hoewel mij verteld werd dat ik gezond te eten kreeg, had ik lange tijd ondergewicht, een moeizame spijsvertering en weinig energie. Ik had chronische stress, kon geen grenzen aangeven, en putte mezelf voortdurend uit. Ik wist niet goed wat ik echt nodig had, en hoe ik de juiste hulp kon krijgen. Ik bezocht een diëtist en een antroposofische arts om aan te komen en meer energie te krijgen, maar ook dat bracht me niet wat ik zocht.

Tijdens een zeer stressvolle periode tien jaar geleden, ontdekte ik dat ik met voeding en suppletie makkelijker herstelde. Hierdoor raakte ik erg geinteresseerd in het verband tussen voeding en weerbaarheid tegen stress. Ik ging vaker en met meer plezier koken, en stapte steeds meer over op biologische en onbewerkte voeding. Ook volgde ik opleidingen in persoonlijke ontwikkeling, zoals NLP. Hierdoor leerde ik allerlei beperkende overtuigingen herkennen en aanpakken. Eind 2020 nam ik ontslag bij een grote organisatie en begon voor mezelf te werken.

Het is mijn missie om mensen weer in contact te brengen met de wijsheid van hun lichaam, zodat ze weer leren wat ze echt nodig hebben om gezond te zijn.

Ik woon in een knus jaren 30 huisje in het centrum van Tilburg. Hier is ook mijn praktijk gevestigd. Op dit moment begeef ik me op een nieuw avontuur, en leg ik samen met mijn partner een permacultuur moestuin aan.

Opleidingen: